Τέρψις Χορού
100

Βιογραφικό

Βασίλης Μ. Μαθιουδάκης
Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973.

Τα πρώτα του χορευτικά βήματα έγιναν το 1983 στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών Άνω Λιοσίων ‘‘Η Μεγαλόνησος’’, με χοροδιδασκάλους τους Γ. Νικηφόρο και Γ. Βασσάλο.

Ως χορευτής συμμετείχε σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του συλλόγου και το 1985 διακρίνεται ως πρωτοχορευτής.

Το 1987, σε ηλικία 14 ετών, οι χοροδιδάσκαλοί του, τον διακρίνουν για την μεταδοτικότητά του και τον ζήλο του για την χοροδιδασκαλία, τον εκπαιδεύουν και του αναθέτουν την αρχική εκπαίδευση των παιδικών τμημάτων.

Ως χοροδιδάσκαλος, το 1991 αναλαμβάνει την εκπαίδευση παίδων, εφήβων και ενηλίκων των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, ενώ συμμετέχει σε χορευτικά πολιτιστικά δρώμενα με σημαντικούς κρητικούς καλλιτέχνες: Κώστα Μουντάκη, Θανάση Σκορδαλό, Λεωνίδα Κλάδο, Βασίλη Σκουλά, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Σκευάκη, Γιάννη Κακουδάκη...

Το 1992 αρχίζει σπουδές Φυσικοθεραπείας, με σκοπό να μάθει ακόμα καλύτερα το ανθρώπινο σώμα, ώστε να μπορέσει να το καθοδηγήσει με τον πιο εύκολο και σωστό τρόπο, στην πιο απλή και αυθόρμητη κίνηση του, τον χορό. Παράλληλα, ασχολείται με τους Λαϊκούς, Ευρωπαϊκούς και Latin χορούς, όπου εκεί αρχίζει πλέον να δημιουργεί χορογραφικά.

Από το 1993 οργανώνει και συμμετέχει στην παρουσίαση κρητικών χορών, σε τηλεοπτικές εκπομπές – ντοκιμαντέρ με θέμα την διάδοση της κρητικής παράδοσης, ενώ αναλαμβάνει την χορευτική επιμέλεια και άλλων πολιτιστικών συλλόγων σε Αθήνα, Κρήτη, Κυκλάδες, Πελοπόννησο, Μακεδονία, Θράκη.

Τo 2006 δημιουργεί την Τέρψις Χορού, με την οποία προσπαθεί να μεταδώσει το πόσο σημαντικό είναι ο άνθρωπος να καταφέρει να εκφραστεί με την ψυχή και το σώμα του. Κάθε χρόνο σκηνοθετεί και χορογραφεί παραστάσεις χορού με τη συμμετοχή των μαθητών της σχολής, ταξιδεύοντάς τους στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Από το 2018 είναι πιστοποιημένο Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει χορευτικά δρώμενα για τηλεοπτικές εκπομπές, για τον ΧΟΡΕ.Λ.Π.Ο.Τ, για τον Οργανισμό Επιμένων Ελληνικά, για τον διάσημο Βραζιλιάνο συγγραφέα Paulo Coelho, για το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο ECCNA 30, για το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο PMI-Greece, για το συνέδριο ACCA of India, για το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΕΣΓΠΧ, για το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ‘‘Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει’’, για ‘‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ ως συμπράττων φορέας...

…και συνεχίζει μέχρι σήμερα να ερευνά, να διδάσκεται, να διδάσκει, να δημιουργεί, να εξελίσσεται.

( Επαγγελματική Εκπαίδευση )

Βασίλης M. Mαθιουδάκης
Υπευθυνος Σπουδων
International Dance Council CID
Μελος του International Dance Council CID