Τέρψις Χορού
100

Επαγγελματικά Προγράμματα

"...γνώση, ικανότητα, μεταδοτικότητα, αγάπη για το χορό..."

Τα επαγγελματικά προγράμματα της σχολής μας απευθύνονται σε προχωρημένους μαθητές, που θέλουν να σπουδάσουν χορό και να αναπτύξουν το ταλέντο τους, με στόχο να γίνουν επαγγελματίες χορευτές ή επαγγελματίες χοροδιδάσκαλοι, πιστοποιημένοι από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID UNESCO.

Η πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση των σπουδαστών μας γίνεται, από καταξιωμένους και έμπειρους επαγγελματίες, μέσα από εξειδικευμένες μεθόδους διδασκαλίας. Επίσης, ενισχύεται από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού και συμπληρώνεται με σεμινάρια θεατρικής, μουσικής και εκφραστικής τέχνης.

Τα θεωρητικά μαθήματα της εκπαίδευσης είναι: Ανατομία, Κινησιολογία, Ιστορία Χορού, Ιστορία Μουσικής, Θεωρία Μουσικής.

Η πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνει: Παραδοσιακούς Χορούς, Λαϊκούς Χορούς, Latin Χορούς, Ευρωπαϊκούς Χορούς, Μοντέρνο Χορό, Τεχνικές Διδασκαλίας, Αυτοσχεδιασμό, Χορογραφία.

Η συμμετοχή των σπουδαστών στις επαγγελματικές χορευτικές ομάδες της σχολής, η παρουσίαση επαγγελματικών χορογραφιών στη θεατρική σκηνή, η πρακτική εξάσκηση σε μαθήματα διδασκαλίας και η εξειδίκευση σε οποιοδήποτε είδος χορού δημιουργούν χορευτές και χοροδιδασκάλους με γνώση, ικανότητα, μεταδοτικότητα και αγάπη για το χορό.

Η Τέρψις Χορού εγγυάται την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών της μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσή τους.

"...ερευνώ, διδάσκομαι, διδάσκω, δημιουργώ, εξελίσσομαι..."

( Επαγγελματική Εκπαίδευση )

Βασίλης M. Mαθιουδάκης
Υπευθυνος Σπουδων
International Dance Council CID
Μελος του International Dance Council CID